מזוזה

    הוסף תגובה לדף הראשי
    מ.מ.ז.
    04/09/2015

    מזוזה

    זה עתה יצא לאור תשורה משמחת משפחת קסלמן-אזימאוו, ושם מובא מכתב מכ"ק אדמו"ר לר’ בערל קסלמן ע"ה, ובין השאר כותב כ"ק אדמו"ר:
    "במ"ש הוראת הרב לנדא שי’ בענין קביעות המזוזה שאזלינן בתר היכר ציר, זאת אומרת לאן הדלת נפתחת, כן הוא מנהגנו — לבד הדלת היוצאת לחוץ. ומובן שהתיקון בזה — נכנס ג"כ בכלל בדיקת המזוזות".
    ממענה זה משמע לכאו’ לנהוג כהוראת הרב לנדא ע"ה ולא כשאר רבני אנ"ש שרק באם יש חלון יש ללכת לפי היכר ציר.

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    06/09/2015

    תשובה

    לא ברור לי מה חדש במענה זה ממה שכבר ידוע לנו. לדעתי לא ניתן לדייק מכאן כלום. הענין של החלון זה לא המצאה של רבני חב"ד, זה היה המענה של אדמו"ר מהר"ש או הרש"ב למי ששאל אותו: איך ניתן לצאת מהחדר מבלי להכנס אליו תחילה, וענה שיכנס דרך החלון, הוא לא ענה שלא מתחשבים בזה, אלא מצא פתרון לשאלה של אותו חסיד. אמנם רבנים אחרים סוברים שזו אכן היתה התשובה, שזה לא מעניין אותנו איך נכנס, אלא שאמר זאת בלשון מליצית, ולא שבאמת צריכים חלון. וזה שורש הויכוח בין רבני חב"ד. ועל כך אין מענה מהמכתב הזה.

    שלח תגובה
    מ.מ.ז.
    06/09/2015

    בנוסף לכך שרבינו מאשר את הוראת הרב לנדא ע"ה ש"כן הוא מנהגנו" ולא מחלק או מפרט אם יש חלון או לא, וגם בנוסף לכך כותב שכ"ה המנהג "לבד בדלת היוצאת לחוץ" משמע שכ"ה בכל הדלתות ללא יוצר מן הכלל (חוץ מהכניסה הראשית) דלא כהוראת רוב הרבנים. את המכב הזה לא מצאתי באגרות קודש. הוא התפרסם במקום אחר מלפנים??

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    06/09/2015

    תשובה

    מה יעזור שאענה לך שוב אם אתה נשאר בטענתך?

    שלח תגובה
    חיים
    09/09/2015

    מה הכוונה להיכן הדלת נפתחת

    איפה שהדלת נפתחת זה נחשב בחוץ או בפנים?

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    10/09/2015

    תשובה

    אם היא נפתחת בחוץ המזוזה צריכה להיות לימין היוצא מהחדר. ואם היא נפתחת בפנים היא צריכה להיות לימין הנכנס אל החדר.

    שלח תגובה