שאלות בהלכות תפלה

    הוסף תגובה לדף הראשי
    לוי שייקביץ, מילנו איטלי’
    08/01/2015

    שאלות בהלכות תפלה

    שלום כב’ הרב
    יש לי 3 שאלות. אודה מאוד לכב’ אם יוכל לענות לי
    בסימן קיד סוף סעיף ב’ כתוב: "ומה שאין הש"ץ פוסק בתפלת השחר הוא משום אותם שלא היו בבית הכנסת בערבית וכשישמעו שהש"ץ אינו מזכיר בשחרית יסברו שמפסיקין מלהזכיר בתפלת ערבית שהיום הולך אחר הלילה בכל מקום ולשנה הבאה לא יזכירו בערבית ונמצא זה מזכיר וזה אינו מזכיר". לכ’ אותו החשש קיים גם לגבי אלה שכן היו בבית הכנסת בערבית, שהרי לא היתה חזרת הש"ץ?
    בסעיף ז’: "ואפילו אם סיים הברכה ונזכר קודם שהתחיל אתה קדוש א"צ לחזור לראש אלא יאמר משיב הרוח ומוריד הגשם בלא חתימה ושוב אומר אתה קדוש שכל שלא התחיל בברכה שלאחריה לא נקרא סיום ברכה זו לגמרי לענין דברים שמחזירין אותו" - האם זה דווקא בתוך כדי דיבור, כבסעיף ח’?
    בסימן פט סעיף א’ מובא שלגבי קרבנות המתינו עד "שהאיר כל פני המזרח"- האם זה הזמן המקביל ל"נץ"? ואם לא, מי שאינו יכול לחכות ולהתפלל בנץ, האם יש ענין שיחכה לזמן הנ"ל? לכ’ כך הוא מקביל לקרבנות (משא"כ נץ שהוא רק מטעם "ייראוך עם שמש")

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    08/01/2015

    תשובה

    1) מסתמא אומרים להם שממשיכים להזכיר גשמים בלחש, כי כל הבעיה היא לומר שמפסיקים. 2) זהו דין רק בהא"ל הקדוש שצריך לתקן את החתימה של הברכה, משא"כ משיב הרוח, הוא אינו מתקן את חתימת הברכה, ולכן אינו צריך להיות כדי דבור. 3) לא, זהו זמן מועט אחרי עלות השחר. יש ענין יותר מזה, שיחכה לשיעור שכיר את חברו, כדי שיוכל לומר ק"ש וברכותיה ולסמוך גאולה לתפלה, כמו שאומר בהמשך הסימן.

    שלח תגובה