החזקת הציצית ב"ברוך שאמר"

    הוסף תגובה לדף הראשי
    ש.י
    30/01/2016

    החזקת הציצית ב"ברוך שאמר"

    לכבוד הרב:
    יש לי בלבול קצת לגבי החזקת הציצית בב"ש האם להחזיק ביד ימין או ביד שמאל ומעשה אנ"ש מחולק בזה.
    ת"ח.

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    31/01/2016

    תשובה

    אכן יש בלבול בענין זה, כי בספר המנהגים כתוב לאחוז ביד שמאל, אך למעשה הרבי נהג לאחוז ביד ימין, יש כאלו שנוהגים כפי שכתוב בספר המנהגים, ויש שנוהגים כפי שהרבי נהג. ויש שטוענים שגם מה שכתוב בספר המנהגים הוא לפי מה שהרבי נהג אז, דהיינו לאחוז בשמאל, ומאוחר יותר הרבי שינה הנהגתו. כך או כך, יש מקום לשני המנהגים. ומי שרוצה יכול לשלב יחד, דהיינו שיתחיל ברוך שאמר כשהציציות ביד שמאל, ובשעת הברכה יעביר ליד ימין.

    שלח תגובה
    אורח
    31/01/2016

    מה יותר רצוי לעשות? ואת"ל כמו שנהג כ"ק אדמו"ר. מה לגבי הזזת הראש ב"עושה שלום" שכ"ק אדמו"ר נהג (עושה - שמאל; שלום - ימין. בסיום שמו"ע) בשונה מספר המנהגים (עושה שלום וגו’ - שמאל וכו’) אפי’ לפני תשכ"ו - שאז יצא ספר המנהגים - כפי שנכתב כמה וכמה מקומות?

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    31/01/2016

    תשובה

    נטייתי היא לעשות הכל כפי הכתוב בספר המנהגים. אבל מי שרוצה לנהוג כמו הרבי מצד התקשרות וכו’ יכול לעשות כן.

    שלח תגובה
    אורח
    13/02/2016

    הנ"ל

    ומה לדעת הרב יש לנהוג במקרה שהנהגת כ"ק אדמו"ר היא בתור הוספה על הנכתב ב’ספר-המנהגים’, כגון: נגיעה ע"י הטלית בעלייה לתורה (שבספר המנהגים הובא שבריש העלייה - תחילה וסוף; ובסוף העלייה - סוף ותחילה. בשונה מהנהגת כ"ק אדמו"ר שבריש העלייה - תחילה סוף ושוב תחילה; ובסוף העלייה -סוף התחלה ושוב סוף)? (מובן וגם פשוט לכל בר דעת אשר במקרה והנהגת כ"ק אדמו"ר היא בסתירה להמובא בספר המנהגים שיש לנהוג כפי הוראת כ"ק אדמו"ר ולא כפי שנהג!).

    שלח תגובה
    הרב אלאשולי
    14/02/2016

    תשובה

    הרי יש לך דעה ברורה בנושאים אלו, אז מה הנך שואל עוד? ובכלל, מדור זה עונה על שאלות בהלכה, ולא על מנהגים והרגשים, שבהם דנים כנראה בכל מיני קבוצות, ושם מקומם.

    שלח תגובה