מיני קמחים בסימן תנג

    הוסף תגובה לדף הראשי
    רפאל
    19/02/2015

    מיני קמחים בסימן תנג

    רציתי לדעת מה הפירוש של המינים הבאים המוזכרים בתנג
    טירקשי"ן ווייץ .טטרק"י .היידי"ן. גריק"ע .שבת (שקורין עני"ש) .הכסבר (שקורין אליינד"ר) .זרע אקלייז"א .הכמון הנמכר בחנות (שקורין קראם קימל) .כמון (שקורין פעלד קימל).
    כמו כן האם מותר לאכול קטניות שלא באו במגע עם מים כגון בוטנים .
    ואולי גם בספק יש מקום להתיר [השאלה היא כמובן מעיקר הדין ולא ע’’פ החומרות הנהוגות.]

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    19/02/2015

    תשובה

    ביאורי מילות הלעז בשוע"ר, אפרסם באתר אי"ה בקרוב. בקשר לשאלתך, לא ברור לי מה אתה מתכוין "מעיקר הדין", כי כל האיסור של אכילת קטניות לאשכנזים אינו מעיקר הדין אלא מנהג, ולפי המנהג לא אוכלים כל סוגי קטניות, בין אם באו במגע במים בין אם לאו. המנהג לא לאכול קטניות כולל גם בוטנים.

    שלח תגובה
    רפאל
    20/02/2015

    קטניות שלא נפלו עליהם מים

    כוונתי למה שכתב אדמוה’’ז בסעיף ה "ואפילו במיני קטניות לא נהגו אלא איסור אכילה אם נפלו עליהם מים בענין שכיוצא בזה בה’ מיני דגן אסור מעיקר הדין" ולמנהג האשכנזים ולא לחומרות הנהוגות בחבד [כשם שבחבד לא יעמוד נר עם שמן סויה על השולחן בליל הסדר] תודה רבה על האתר הנפלא ותודה מראש על התשובה.

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    20/02/2015

    תשובה

    הנך צודק שאדה"ז מתיר קטניות שאין חשש שנפלו עליהם מים, ואם כן לפי זה מותר לאכול בוטנים, אבל כיון שכל הענין תלוי במנהג, הרי שכיום רוב האשכנזים (ובתוכם כל חסידי חב"ד) נוהגים שלא לאכול שום קטניות אף שלא נגעו במים, בגלל שיש דעות המחמירות בזה. אז השאלה היא רק איך נהגו אצלכם במשפחה. ואם קבלתם עליכם המנהג לאסור בגלל הדעות המחמירות, וכעת הנך רוצה להתיר על סמך דברי אדה"ז, תוכל לעשות זאת (כמובן עם התרת המנהג בפני שלושה).

    שלח תגובה