אכילה קודם תפילין

    הוסף תגובה לדף הראשי
    מנחם מענדל
    25/01/2015

    אכילה קודם תפילין

    1] האם יש עניין (או איסור) לאכול לפני הנחת תפילין?
    2] מדוע אדמו"ר הזקן אינו כותב מאומה בנושא?
    3] באם יש עניין לא לאכול לפני תפילין, האם ראוי להניח גם תפילין של ר"ת קןדם (משום שלר"ת תפילין של רש"י ככלום)?

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    26/01/2015

    תשובה

    1) יש איסור לאכול לפני התפלה, וממילא זה כולל גם לפני התפילין. אלא שבסי’ פט ס"ה מתיר אדה"ז לאכול ולשתות לפני התפלה לצורך רפואה או למי שרוצה לכוין בתפלה, ואז יש איסור לאכול לקבוע סעודה (על לחם) לפני הנחת תפילין (כמו לפני כל מצוה), ורק טעימה (מזונות וכיו"ב) מותרת, כמבואר בשוע"ר סי’ רעא ס"ט, ע"ש. 3) תפילין של ר"ת הוא רק מידת חסידות, ואין איסור לאכול לפני הנחתן אפילו סעודה ממש. אם כי יש ענין להסמיך הנחתן לאחרי התפלה מיד מצד הברכה.

    שלח תגובה
    מנחם מענדל
    26/01/2015

    המשך שאלה על התפילין

    מדוע א"כ אנו לא אוכלים (טועמים) לפני תקיעת שופר או נטילת לולב? האם אנו לא מחמירים גם בטעימה? וא"כ ה"ה לכאורה גם בהנחת תפילין שאין לטעום לפני ההנחה. כמדומני שמוהר"שב נ"ע כתב (וכן מוהריי"צ נ"ע) להקפיד לשתות תה ולטעום אחרי הנחת תפילין וק"ש (ולא ברור אם מצד ’עדות שקר’ או מצד טעימה קודם תפילין. וצ"ע. (כעיין גם הרב לוין ב’שיעורי הלכה למעשה סי’ פט)

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    26/01/2015

    תשובה

    אכן במצוות שבאות מזמן לזמן אנו מחמירים גם בטעימה, כנראה מצד חביבות המצוה, אבל בתפילין שבכל יום לא ראינו שיקפידו על כך. אכן מה שבדורות הקודמים הניחו תפילין בזמן אמירת ק"ש קטנה, משמע משיחת הרבי הידועה שזה היה בשביל שלא יהיה כמעיד עדות שקר ח"ו, אבל לאחרי הביאור בשיחה ההיא, הפסיקו להקפיד על כך. ועצ"ע בכל זה.

    שלח תגובה