לא הזכיר יעלה ויבוא

    הוסף תגובה לדף הראשי
    אברך כולל
    19/01/2015

    לא הזכיר יעלה ויבוא

    ב"ה
    לכבוד הרה"ח אברהם אלאשווילי,
    שלום וברכה,
    השתתפתי ביום חמישי שעבר במבחן על הלכות תפילה, והיום ישבנו ביחד עם אברכי הכולל אחרי שראינו את התשובות הנכונות שהתפרסמו, ומצאנו כמה וכמה שאלות שלא הגענו לאותה מסכנה כמו של הרב.
    רצוננו לשאול את כל התמיהות שלנו, ונתחיל כאן בשאלה 27 בנוגע ליעלה ויבוא שהרב כתב ששהתשובה הנכונה היא "יתפלל ערבית שתים מצד הספק, אך אם מוצאי ר"ח חל בליל שבת לא יתפלל".
    וטרחנו לשאת ולתת בסימן קח סעיף יז והסעיפים הסמוכים ולדעתנו ה"ה ג"כ בליל שבת שיתפלל שנית.
    יאות הרב להורות לנו דרכיו.
    בשו"ט

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    19/01/2015

    תשובה

    אם הייתם מעיינים בסי’ קז סוס"א הייתם רואים שאי אפשר להתפלל תפלת נדבה בשבת, והמתפלל על הספק הרי הוא מתפלל תפלת נדבה, אלא שבגלל הספק אינו צריך להוסיף בה דבר.

    שלח תגובה
    אברכי כולל
    20/01/2015

    באותו ענין

    תודה על התשובה. באותו ענין, נשמח אם הרב יבאר לנו מה ההגיון של הסברא הראשונה בסעיף יז, ובפרט שלכאורה סותר למש״כ בסעיף ב שאין אומרים בטל קרבנו ושיש לו שכר תפילה. ועוד מה פירוש לשון אדמו״ר הזקן ״הדבר מוכרע״ בסעיפים יז-יח.

    שלח תגובה
    הרב אלאשוילי
    20/01/2015

    תשובה

    "מוכרע" כאן פירושו שקול, כלומר שאין הכרע. אדה"ז עצמו מבאר את הטעם של הסברא הראשונה. ואין לזה קשר עם המבואר בס"ב, כיון ששם מדובר במי שלא התפלל כלל וצריך להשלים, אבל כאן הוא התפלל רק שלא הזכיר יעלה ויבוא, והשאלה היא האם זה נחשב שלא התפלל (כך סוברת הדעה השניה), או שנקרא שהוא התפלל רק שצריך לחזור להתפלל בשביל לתקן את אי הזכרת היעלה ויבוא, והדעה הראשונה סוברת שזהו רק בשביל לתקן, וכשאי אפשר לתקן אין טעם לחזור ולהתפלל.

    שלח תגובה